Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Biologische paprika’s (gevuld met dito meiknolletjes)

Meiknollen zijn die leuke half witte, half paarse knolletjes, die ondanks hun naam ook volop te koop zijn in de herfst, al zult u er in de reguliere supermarkt tevergeefs naar zoeken. Schillen hoeft niet, tenzij het taaie ouwe rakkers zijn. Lees verder na de advertentie ‘Biologisch – eigenlijk heel logisch’. Bestaat die reclameslogan nog? […]

Makreelsalade (of zo u wilt: makreelrillettes)

Ergens vóór zijn, betekent niet automatisch dat je ergens anders tégen bent. Voorbeeld? Ik heb net een nieuw kookboek uit en dat is helemaal pro groente. Wat niet betekent dat ik dús tegen vlees en vis ben. Welnee. Het hoeft van mij echt niet elke dag, en al helemaal niet in grote porties, maar helemaal […]

Zweedse balletjes (in roomsaus)

Denkt u bij Zweden aan eeuwig zingende bossen, Volvo, Ikea, Abba en spannende detectiveseries, of toch meteen aan de iconische Zweedse gehaktballetjes? Jazeker, die worden in Zweden ook écht vaak gegeten, weet ik van Eva IJmker en Jeroen Smid. Drieënhalf jaar geleden verruilden ze Nederland voor Zweden, waar Jeroen promotie-onderzoek in de filosofie ging doen […]

Franse tomaten-taboulé (met of zonder vaatje wijn)

Ons aller favoriete vakantieland kan natuurlijk niet ontbreken in deze zomerserie. Cecile Verdegaal gaat om het jaar naar Frankrijk, maar wel steeds naar een andere camping.  Lees verder na de advertentie Cecile: “Kamperen vinden we een uitkomst: de kinderen vermaken zich met vrienden en vriendinnen en mijn man en ik kunnen ons verschuilen achter een […]

Arroz con pollo uit Costa Rica (alles in één pan)

Als tiener woonde Janet Beverdam zeven jaar lang in Costa Rica, waar haar vader zendingspredikant was. “Mijn moeder kookte doorgaans Hollandse kost, maar ze deed haar best om af en toe Costa Ricaanse gerechten te maken”, vertelt ze. “Vaak waren er bijeenkomsten via de kerk, en dan nam iedereen eten mee. Met Oud en Nieuw […]

Amerikaanse Ranch Dip (uit Moskou)

Ruim tien jaar geleden verhuisde Zwen Harbers-Thijssen vanwege de baan van haar man Harry met het hele gezin naar Moskou. Dat werd het begin van een klassiek expat-bestaan, zij het zonder chauffeur of nanny.  Lees verder na de advertentie “Rosinka was een compound met een hek eromheen en bewaking, ten westen van Moskou, naast een […]

Duitse currywurst (met zoet-pikante bbq-saus)

Boeken lezen, zwemmen, luieren, dwalen door pittoreske stadjes, droomchâteautjes en mooie musea, het is allemaal leuk en aardig, maar de ware charme van vakanties in den vreemde is natuurlijk het eten. Alles is zo lekker anders en laten we wel wezen, het smaakt allemaal ontegenzeggelijk beter op een berg met uitzicht en een koel glas […]

Hartige taart met zoete aardappel en chorizo

Karin Luiten maakt het lekker zélf. Tips: info@kokenmetkarin.nl Lees verder na de advertentie Laten we het meteen eens over taartdeeg hebben. Kant-en-klaar bladerdeeg uit de vriezer is levensreddend spul dat een mens altijd in huis zou moeten hebben, mits in roombotervariant; margarinebladerdeeg is een gotspe. Natuurlijk kunt u het ook zelf maken, zie het filmpje op […]