Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Moordverdachten gelyncht door woedende Indiase menigte

Een woedende menigte heeft in India twee mensen gelyncht. De mannen worden in verband gebracht met de verkrachting en dood van een 5-jarig meisje in het noordoosten van het land, ruim een week geleden.

Volgens Indiase media werden de twee van 30 en 25 jaar oud door zo’n duizend mensen uit een politiekonvooi gehaald en om het leven gebracht met stokken. Hun lichamen werden vervolgens in de buurt van een markt gedumpt.

Lynchpartij

In eerste instantie eiste de groep dat de twee mannen aan hen zouden worden overgeleverd, maar toen de politie dat niet deed brak het geweld uit. Daarbij raakten ook vijftien agenten gewond. Er zou nog niemand zijn gearresteerd.

De regering van de deelstaat Arunachal Pradesh heeft woedend gereageerd op de lynchpartij en spreekt van een barbaarse en onmenselijke daad.

Het is niet de eerste lynchpartij na beschuldigingen van verkrachting in het noordoosten van India. In 2015 werd een mogelijke verkrachter uit de gevangenis gehaald door een groep mensen en om het leven gebracht: hij werd naar buiten gesleurd, ontkleed en met een touw door de straten gesleurd. Ondertussen werd hij met stokken geslagen.