Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Oud-president en minister Guatemala opgepakt op verdenking van corruptie

”Een van de tien aangehouden personen is de oud-president van de republiek, Alvaro Colom”, zei het hoofd van de dienst corruptiebestrijding. Hij bevestigde dat ook Fuentes is opgepakt.

Oxfam kwam onlangs in opspraak wegens seksueel wangedrag van hulpverleners in Haïti en Tsjaad. De arrestatie van de voorzitter heeft daarmee niets te maken, maar voert de druk op de organisatie wel verder op.

Colom was president van 2008 tot 2012. Het onderzoek richt zich op de aanschaf van bussen voor een grootschalig openbaarvervoerprogramma toen hij aan de macht was. .

”We denken dat alles legaal was, maar laten we afwachten wat de rechter zegt”, aldus Colom bij het betreden van de rechtbank. De andere acht die in voorlopige hechtenis zitten, zijn ook regeringsfunctionarissen die destijds hun handtekening hebben gezet onder de bussendeal.