Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Britse jeugdtrainer schuldig bevonden aan misbruik tien jonge voetballers

De rechtbank oordeelde dat Bennell schuld heeft in 36 misbruikzaken, bij in totaal tien jongens tussen de acht en vijftien jaar. Toen de verklaringen tijdens de zaak werden voorgelezen barstten sommige van de slachtoffers in tranen uit.

Woensdag gaat de zaak in Liverpool verder en dan worden de aanklachten van zeven andere slachtoffers behandeld.

Eerder bekende de ex-coach van de club Crewe Alexandra zes gevallen van kindermisbruik. Het misbruik vond plaats tussen 1988 en 1991. Meerdere spelers zijn naar buiten getreden met beschuldigingen van misbruik aan het adres van Bennell.

De Engelsman zat eerder al drie keer in de gevangenis voor seksueel misbruik van kinderen. De Britse voetbalbond stelde eind 2016 een onderzoek in naar kindermisbruik.