Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Treinverkeer ondervindt hinder door stroomstoring Zaandam

De storing trad op aan het eind van de nacht als gevolg van een kabelbreuk.

De stroomonderbreking zorgde ervoor dat rond Zaandam enkele uren helemaal geen treinverkeer mogelijk was. Dit zorgde ook voor treinuitval op een aantal trajecten in Noord-Holland en rond Amsterdam.

Onder meer op het drukke traject tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal rijden in de ochtendspits minder treinen. Ook tussen Haarlem en Alkmaar moeten reizigers rekening houden met vollere treinen en een langere reistijd.

Alternatieve routes

De storing was rond 8.00 uur verholpen. Het duurt echter nog enige tijd voordat alle treinen die door de storing niet konden rijden of alternatieve routes moesten kiezen weer op de juiste stations staan, laat de NS weten.

De NS geeft reizigers in Zaandam in de ochtendspits als advies de trein te mijden of de reis uit te stellen tot na de spits. Naar verwachting rijdende treinen op de andere getroffen trajecten na 9.00 uur weer volgens de dienstregeling.