Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog krijgt Gouden Ganzenveer

De Zuid-Afrikaanse dichteres, schrijfster en hoogleraar Antjie Krog krijgt de Gouden Ganzenveer 2018. Voorzitter Gerdi Verbeet van de Academie De Gouden Ganzenveer maakte dat bekend in het radioprogramma De Taalstaat.

Volgens de Academie is Krog een bijzondere en veelzijdige dichteres, een uitzonderlijk schrijfster en journaliste en een begenadigd performer van haar eigen werk.

De Gouden Ganzenveer wordt sinds 1955 uitgereikt aan mensen die veel betekenen voor het geschreven woord in Nederland, sinds 2002 jaarlijks. Met de prijs wil de Academie werk in het Nederlands taalgebied onder de aandacht brengen.

Vorig jaar won Arnon Grunberg de prijs. Andere laureaten zijn Xandra Schutte (2016), Geert Mak (2015) en David van Reybrouck (2014).