Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Spookrijdende verdachten rammen politieauto op A1

Na een achtervolging van een uur door Gelderland en Overijssel zijn twee vermoedelijke sigarettendieven al spookrijdend op een politieauto gereden. Zij raakten daarbij ernstig gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar zijn ze aangehouden. Een politieagent raakte lichtgewond en hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie kreeg vannacht rond 4.00 uur een melding van een inbraak in een supermarkt in het Overijsselse Delden. Gealarmeerde agenten zagen daar een auto met hoge snelheid wegrijden en zetten de achtervolging in.

Op de A1 bij Deventer reden de verdachten tegen het verkeer in frontaal op de politiewagen. De snelweg is vanmorgen in de richting van Borne dicht vanwege het onderzoek naar de crash.

Geen buit

De politie vermoedt dat de dieven het op de sigaretten in de supermarkt hadden voorzien. “We hebben de laatste maanden vooral in Twente meerdere kraken gehad waarbij mensen een winkel binnenkomen en binnen 2 minuten het hele sigarettenschap leeghalen”, zegt een woordvoerder.

De beroving in Delden mislukte omdat de supermarkt een rooksysteem had. Daardoor konden de dieven niets meer zien.