Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Satellietbeelden tonen verwoesting modderstroom Californië

Er worden nog zeker zeven mensen vermist in het gebied. Autoriteiten zijn bang dat zij ook zijn omgekomen in de modderstromen die de stad Montecito hebben getroffen. In het gebied, ten zuiden van Santa Barbara, zijn al achttien doden geborgen. Tientallen mensen zijn gewond geraakt door de modderstromen die zeker honderd huizen hebben weggevaagd.

De modderstromen zijn veroorzaakt door zware neerslag van vorige week. De buien troffen precies de gebieden die enkele weken geleden werden geteisterd door grote bosbranden, waardoor struiken en bomen zijn verdwenen. Hierdoor kon de bodem van het heuvelachtige gebied de modder en het regenwater niet vasthouden.

Op satellietbeelden is goed te zien hoe wijken van Montecito zijn bedolven onder de modder en dat huizen zijn verwoest. Bomen die nog overeind stonden, zijn ontworteld en meegesleurd.