Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Rusland plaatst nieuwe raketten op Krim

Nadat Rusland de Krim in 2014 annexeerde, reageerden Europa en de Verenigde Staten met economische sancties richting Rusland die nog altijd voortduren. Rusland stationeerde vorig jaar ook al dit type raketten in de buurt van de stad Sebastopol, dat van oudsher een van de belangrijkste Russische marinehavens is.

De VS beloofden afgelopen december Oekraïne in een tegenactie te helpen met „geavanceerde defensiemiddelen.” Volgens officials zou het onder meer gaan om anti-tankraketten.

Rusland eigende zich de Krim in 2014 toe tijdens de crisis in Oekraïne. Het schiereiland is sinds eind achttiende eeuw overwegend Russisch geweest. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 bleef de Krim bij Oekraïne. Bijna 70 procent van de bevolking van 2,2 miljoen mensen is oorspronkelijk Russisch.