Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Nederlandse student gewond geraakt bij schietpartij pizzaria Zweden

“De Nederlandse ambassade in Zweden is op de hoogte van het incident. De ambassadeur heeft contact gehad met de ouders van de student”, aldus het ministerie.

Volgens het Zweedse SVT Nieuws is naast de Nederlander van rond de twintig jaar ook een inwoner uit Uppsala gewond geraakt. Beide personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden kennen elkaar niet, aldus de politie. 

Agenten hebben zaterdag een 19-jarige verdachte aangehouden voor de schietpartij, melden Zweede media. 

‘Criminele circuit’

De politie denkt dat de Nederlander niet het doelwit was, maar dat hij per ongeluk is geraakt. Vermoedelijk ging het om een afrekening in het criminele circuit en is de Nederlander onbedoeld geraakt, schrijft de krant Upsala Nya TidningVolgens ooggetuigen stapte de schutter na afloop in een klaarstaande auto en reed weg.

Er waren circa dertig personen binnen bij de pizzaria toen er geschoten werd. De familie van de Nederlander is vrijdag na het incident ingelicht door de Zweedse autoriteiten. De politie onderzoekt het incident als een poging tot moord.