Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Een nieuwe ‘ondergrondse stad voor de doden’ in Jeruzalem

De ondergrondse begraafplaats ligt onder de grootste begraafplaats van Jeruzalem, Har HaMenuchot. Daar zijn de afgelopen jaren graven op elkaar gestapeld. “Als ik hier met vrienden langsrijd zeggen ze: het lijken wel hotels”, zegt Arik Glazer, bedenker van het plan.

Het idee is niet nieuw. 1600 jaar geleden bestonden dit soort graven al, vertelt Glazer. “We hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen.”

De ondergrondse begraafplaats bestaat uit tunnels die verbonden worden door een schacht. De tunnels zijn samen 1,5 kilometer lang en 15 meter breed. De schacht is net zo diep als een gebouw met 16 verdiepingen.

Voor elk graf wordt een gat geboord van 70 centimeter breed en 2.10 meter diep. “Dat moet groot genoeg zijn voor iedereen.”

Neem hier een 3D kijkje onder de grond: