Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Explosieve stof onschadelijk gemaakt bij Landgraaf

In het Limburgse dorp Eygelshoven, ten oosten van Landgraaf, heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ’s avonds laat een explosieve stof opgeblazen.

De politie trof het explosief eerder op de dag aan bij een doorzoeking van een huis. Het is niet bekend om wat voor stof het gaat. De bewoner is opgepakt, meldt de regionale omroep 1Limburg.

Het explosieve materiaal werd naar een nabijgelegen park gebracht en daar gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Uit voorzorg liet de politie twee huizen ontruimen; de bewoners konden daarna weer naar huis.

1Limburg meldt dat de operatie vertraging had opgelopen, omdat de vrachtwagen die boven het explosief gereden zou worden om de knal te dempen, vast kwam te zitten in het drassige terrein van het park. Uiteindelijk werd een tractor gehaald om het explisieftoe te dekken.