Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Poch heeft nog geen excuses ontvangen van Nederlandse autoriteiten

“Ik hoop wel op excuses”, aldus Poch op een speciaal belegde persconferentie donderdag bij zijn terugkeer op luchthaven Schiphol. 

De 65-jarige Argentijnse Nederlander werd tijdens zijn afscheidsvlucht voor Transavia in 2009 aangehouden in Valencia en uitgeleverd aan Argentinië. Beide overheden werden van tevoren door het Nederlandse Openbaar Ministerie op de hoogte gesteld. 

“Het was het begin van een nachtmerrie”, aldus Poch. “Ik vloog die dag met mijn vrouw en zoon naar Spanje. Mijn familie had mijn huis versierd om mijn afscheid bij thuiskomst te vieren. Maar ik kwam niet thuis.”

Aanleiding voor de aanhouding van de Argentijnse Nederlander was een gesprek dat hij voerde met collega’s van Transavia in 2003 op Bali. In een restaurant kwamen de dodenvluchten te sprake en uit het verhaal van Poch werd door zijn collega-piloten afgeleid dat hij hier direct bij betrokken was.