Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Man die restaurant A’dam belaagde heeft tijdelijke verblijfsstatus

De man die vanochtend met een stok waaraan een Palestijnse vlag was bevestigd de ruiten insloeg bij een koosjer restaurant in Amsterdam, is een 29-jarige asielzoeker met een tijdelijke verblijfsstatus.

Volgens de politie konden de agenten in eerste instantie geen contact krijgen met de man. Toen dat wel lukte, begon hij de ruiten van het restaurant in te slaan. Agenten gebruikten pepperspray om hem uiteindelijk onder controle te krijgen.

De politie zegt de zaak als vernieling te behandelen. Het restaurant was tijdens de actie niet open.

Allahoe akbar

Tegen de Amsterdamse stadszender AT5 zegt een getuige dat de man “Palestina” en “Allahoe Akbar” riep. Hij sloeg vijf ruiten in en beschadigde ook de vloer. De agenten grepen na zo’n twintig seconden in.

Een politiewoordvoerder zegt dat dat is gebeurd vanwege de veiligheid voor henzelf, omstanders en de man zelf. Hij is overgebracht naar het politiebureau.