Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Extra drukke avondspits verwacht vanwege regenbuien en wind

De ANWB vreest voor een onstuimige avondspits en voorspelt dat veel dagelijkse files twee keer zo lang zullen zijn. De VID verwacht één van de drukste spitsen van het jaar. De donderdagavondspits is gewoonlijk al een van de drukste van de week.

Vanuit het westen trekt sinds 15.00 uur een regengebied over Nederland waar het verkeer ook in de avondspits last van gaat hebben. In het noordwesten van het land heeft het verkeer bovendien hinder van zware windstoten, aldus de ANWB. In het noordwestelijk kustgebied kunnen windstoten van 90 kilometer per uur voorkomen. Het KNMI heeft daarom voor de provincie Noord-Holland code geel afgegeven.

Volgens de VID begonnen de eerste files al vroeg. Rond 15.00 uur ontstonden de eerste vertragingen al op snelwegen rond Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Leiden. De knelpunten in het midden van het land gaan iets later te maken krijgen met extra drukte, omdat de regen daar net wat later valt.

450 kilometer

De VID verwacht donderdagavond op het drukste moment ruim 450 kilometer file op de snelwegen. De drukste avondspits tot nu toe dit jaar was die voor Pinksteren. Op de snelwegen stond toen 500 kilometer file in totaal.

In oktober en november waren er avondspitsen die qua lengte in de buurt kwamen van dat record. Ook toen speelde het slechte weer vaak een rol.

Bekijk de actuele situatie op de weg