Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Een neprestaurant op nummer 1 krijgen in Londen is makkelijker dan gedacht

“Alles wat je wil weten over het best bewaarde geheim van Londen.”

Geïnteresseerd?

Met jou tienduizenden anderen. Een journalist van Vice heeft maandenlang mensen opgelicht door zijn schuur in Londen aan te prijzen als exclusief restaurant en kwam zo op de eerste plek van Tripadvisor.

Journalist Oobah Butler kwam op het idee door een baantje dat hij in het verleden had: hij schreef nepreviews voor restaurants op Tripadvisor en kreeg daarvoor betaald. Zo kwam hij erachter hoe makkelijk het is om een reviewsite te manipuleren. Hij besloot de proef op de som te nemen en meldde zijn restaurant The Shed aan op de website.

Hij maakte een website voor zijn restaurant, kocht een telefoon en bedacht een menu. “Hotspots draaien om eigenaardigheden. Ik had een concept nodig dat zo raar was dat je vader er nog kwaad van zou worden. Ik vernoemde alle gerechten naar een humeur”, vertelt hij.