Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Drukke avondspits door regen en harde wind

De regen en harde wind leiden tot een drukke avondspits. Rond 16.50 uur stond er meer dan 650 kilometer file. De ANWB spreekt van een onstuimige spits.

Met uitzondering van het zuidoosten van het land regent het vrijwel overal. Daarnaast waait het stevig. Aan de noordoostkust is er kans op windstoten tot 90 kilometer per uur en daarom gaf het KNMI vanmiddag code geel af.

Door een ongeluk op de A28 bij Hattemerbroek heeft het verkeer richting Zwolle meer dan een uur vertraging, meldt de ANWB. Op de A4 van Amsterdam naar Den Haag leidt een ongeluk bij Hoogmade tot een uur tijdverlies.

Ook zonder slecht weer is de donderdagavondspits vaak al een van de drukste van de week, doordat relatief weinig mensen de donderdag als vrije dag hebben.