Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Canadese prairiewolf reist na aanrijding kilometers mee in autogrille

Een coyote schoot afgelopen weekend voor haar auto, ze hoorde een krakend geluid en ze dacht dat ze het dier dodelijk had overreden. De Canadese Georgie Knox verbaasde zich echter toen een voorbijganger haar later wees op de nog levende prairiewolf in haar autogrille.

Knox woont in Airdrie, een plaatsje in de Canadese provincie Alberta, en was op weg naar haar werk in Calgary toen het ongeluk gebeurde. Toen ze bij een stoplicht vlakbij haar werk stopte, na een rit van zo’n 35 kilometer, vertelde een bouwvakker dat het beest nog steeds in haar autogrille zat.

Toen ze uitstapte keek de coyote haar aan en knipperde het met zijn ogen. Daarop alarmeerde ze de Alberta Fish And Wildlife Enforcement, die het beest uit zijn benarde situatie bevrijdde.