Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Brabantse scholengemeenschap gaat studiekosten van leerlingen zelf betalen

De school streeft zo naar gelijke kansen voor al haar leerlingen, ongeacht de financiële thuissituatie. De directie zegt de omslag te kunnen realiseren door een gezond financieel beleid en constante leerlingengroei. Volgens de toelichting zijn de personeelskosten laag en alle schoolpanden afbetaald.

De school hanteert wel een toelatingsprocedure en zegt die te blijven hanteren. “Het intakegesprek blijft een cruciale rol spelen”, aldus het bericht op de website van de scholengemeenschap. 

Dit schooljaar betalen de leerlingen alleen nog hun boeken zelf. Vanaf volgend schooljaar moet ook het boekenfonds zijn geregeld. De Rooi Pannen heeft ongeveer achtduizend leerlingen op vmbo- en mbo-opleidingen in Eindhoven, Tilburg en Breda.

Er zijn enkele uitzonderingen op de regeling. Zaken die eigendom worden van de leerling als kleding moet zelf worden betaald. Net als les- of cursusgeld aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Door: ANP/NU.nl