Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Vreemde badgasten na orkanen

Nu de storm is gaan liggen, het grote opruimen kan beginnen en het leven zo goed en kwaad als het kan weer wordt opgepakt, krijgen inwoners van Florida, Texas en de Caribische eilanden met een nieuwe gevaren te maken. De orkanen waren zo sterk, dat dieren uit hun normale leefomgeving zijn verplaatst. En dat zorgt vooral in de sunshine state voor behoorlijk wat problemen. Zo zijn er in de plaats Jacksonville na Irma veel meer slangenbeten gemeld.

Opgesloten

Hoewel in Orlando uit voorzorg alle alligators, slangen en wasberen veilig werden opgesloten voordat Irma aan land kwam, zijn deze dieren al op verschillende plekken in de omgeving gesignaleerd. De autoriteiten hebben al gewaarschuwd voor de gevaren, omdat de wilde beesten in bewoonde gebieden terecht zijn gekomen en dus met mensen in aanraking kunnen komen.

Foto: Facebook

Een vriendengroep in Flordia bracht deze week twee gestrande zeekoeien in veiligheid nadat Irma hun leefgebied had drooggelegd. De twee zeekoeien konden met de hulp van de hulpverleners naar dieper water geleid worden en overleefden hun hachelijke avontuur.

Een ander verdwaald dier is gevonden op een strand in Texas, nadat daar orkaan Harvey zich had laten zien. Het mysterieuze zeewezen houdt de gemoederen flink bezig, want niemand weet wat het toch wel lelijke wezen voor beest is. Volgens bioloog Dr. Kenneth Tighe gaat het echter om een enorme aal. Het beest leeft normaal gesproken alleen in de diepzee in de Golf van Mexico, waar hij vissen en kreeften verslindt.

Foto: Instagram

In zwembaden zijn ook al vreemde badgasten gesignaleerd; weliswaar geen enorme aal of alligator, maar wel kikkers en meervallen.


U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.

Tijd voor een abonnement!