Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Gebouwen in Moskou ontruimd

Ook drie belangrijke stations gingen dicht. Persbureau RIA meldde dat winkelend publiek in allerijl het beroemde warenhuis Goem bij het Rode Plein moest verlaten.

Op de site van het bedrijf stond dat het „om technische redenen” tijdelijk was gesloten. Een cameraman van Reuters zei dat de politie met speurhonden naar binnen ging. Dat gebeurde ook in nog ruim twintig andere panden.

Golf bommeldingen

Rusland wordt deze week overspoeld door een golf bommeldingen. Die bleken tot dusver allemaal vals. Volgens RIA is het niet beperkt gebleven tot Moskou of Sint-Petersburg maar hebben al meer dat twintig Russische steden er last van gehad. Het Kremlin heeft niet gereageerd op de alarmerende telefonade, maar verwees de persvertegenwoordigers naar de politie.

RIA voerde een bron op die zei dat veel telefoontjes vermoedelijk uit Oekraïne kwamen. De relatie tussen Kiev en Moskou staat op een laag pitje sinds de Russen in 2014 de Krim annexeerden.