Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Feyenoord kansloos onderuit tegen City bij rentree in Champions League

Rottermdam keek al weken uit naar de eerste Champions League-wedstrijd in vijftien jaar, maar na 1 minuut en 36 seconden spelen in De Kuip incasseerde Feyenoord een flinke domper.

City-verdediger John Stones kopte een voorzet van David Silva richting doel, waarna Tonny Vilhena bij de tweede paal de bal door zijn benen liet glippen. Het betekende het snelste tegendoelpunt ooit voor Feyenoord in een Europese wedstrijd.

De kapitaalkrachtige ploeg uit Engeland, die begonnen was met zijn sterkste elftal, pakte direct door. Na tien minuten stond het al 0-2 via Sergio Agüero en halverwege de tweede helft maakte Gabriel Jesus het nog erger voor de thuisploeg.

Feyenoord ging zo rusten met zijn grootste achterstand ooit in een Europese thuiswedstrijd. In de tweede helft probeerde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst nog wel om een aansluitingstreffer te maken, maar het was Stones die met zijn tweede goal van de avond de eindstand op 0-4 bepaalde.

Shakhtar-Napoli

In de andere wedstrijd in poule F won Shakhtar Donetsk thuis enigszins verrassend van Napoli: 2-1.

De Braziliaan Taison opende na een kwartier de score in het Metalist Stadium in Kharkiv, waar Shakhtar vanwege de burgeroorlog in Oekraïne nog steeds zijn thuiswedstrijden speelt. De Argentijn Facundo Ferreyra vergrootte de marge na een uur naar twee.

Oud-Ajacied Arek Milik deed twintig minuten voor tijd uit een strafschop wat terug namens Napoli, maar verder kwamen de Italianen niet.

Feyenoord gaat over dertien dagen op bezoek bij Napoli, terwijl Manchester City het op dinsdag 26 september thuis opneemt tegen Shakhtar Donetsk.

Bekijk de uitslagen en het programma van de Champions League

Door: NU.nl