Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

‘Bijna helft minder files dan normaal’ dankzij herfststorm

Ook op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag, die normaal rond 17.45 uur vol staat, staan geen noemenswaardige files. Landelijk gezien verwacht de VID dat sprake is van bijna de helft minder files dan normaal.

De VID gaf eerder al aan te verwachten dat de avondspits rustiger dan normaal zou verlopen, omdat een deel van de forenzen vanwege de herfststorm van woensdag thuis bleef. De ochtendspits telde daardoor al de helft minder files dan normaal.

Overigens waarschuwt de VID dat voor donderdagavond een natte spits wordt voorzien, en dat er dan zomaar ruim 400 kilometer file kan staan.

Code geel

Het hoogtepunt van de storm, die woensdag langs de Nederlandse kust trok, is sinds 15.00 uur voorbij. De windvlagen namen vanuit het zuidwesten overal in Nederland geleidelijk af. Code oranje is voor geen van de regio’s meer van kracht.

Het KNMI waarschuwt dat rond het Waddengebied nog wel windstoten van rond circa 85 kilometer per uur kunnen voorkomen. Daar geldt code geel.

Door: ANP