Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

FBI waarschuwt ouders over risico’s bij smartspeelgoed

Maandag plaatste de FBI een waarschuwingsbericht op haar website dat zulk speelgoed onderdelen bevat zoals microfoons, cameraatjes, GPS, dataopslag en spraakherkenning die ervoor kunnen zorgen dat privacygevoelige informatie doorgespeelt kan worden.

Volgens de FBI zou een normaal gesprek met of in de buurt van een speelgoedpop ervoor kunnen zorgen dat informatie als de naam van het kind, de school, wat het kind wel of niet leuk vindt en andere persoonlijke informatie in verkeerde handen kunnen vallen.

Het zogeheten smartspeelgoed wordt steeds populairder in gebruik en zorgt ervoor dat grote bedrijven leren en hun producten aanpassen op basis van hoe de gebruiker (het kind) omgaat met bijvoorbeeld een (pratende) speelgoedbeer.

Hacken

In februari werd de pratende pop ‘Cayla’ verbonden in Duitsland. De pop, gefabriceerd door het Amerikaanse bedrijf Genesis Toys, zou eenvoudig te hacken zijn. Vanwege de grote veiligheidsrisico’s die deze datalek met zich meebrengt werd ouders geadviseerd om de pop te vernietigen.

Door: NU.nl