Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Vlinders ontsnapt uit Burgers’ Zoo Arnhem

In Burgers’ Zoo in Arnhem zijn tropische vlinders ontsnapt. Ze hebben de nieuwe mangrovehal verlaten en fladderen rond in de wijken rond het dierenpark, meldt Omroep Gelderland.

De dierentuin kreeg afgelopen week meerdere meldingen van voorbijgangers die tropische vlinders zagen vliegen in Arnhem. Biologe Wineke Schoo van het dierenpark denkt dat de vlinders zijn ontsnapt toen er groot materieel in en uit de nieuwe hal werd verplaatst. De mangrove werd vorige week woensdag geopend.

Morpho

Schoo kan niet zeggen hoeveel vlinders er zijn ontsnapt. “Dat is moeilijk te zeggen, want soms liften ze ook mee met bezoekers en ontsnappen ze zo uit de mangrovehal.”

Wel weet ze dat verschillende soorten zijn ontsnapt, waaronder de grote morpho. “Deze tropische vlinder kan in de huidige Nederlandse weersomstandigheden prima een aantal weken overleven.”

Om te voorkomen dat de vlinders met bezoekers meeliften of op een andere manier ontsnappen, moet er volgens Schoo een gordijn bij de uitgangen worden geplaatst. Al kan er volgens haar nooit helemaal voorkomen worden dat vlinders ontsnappen.