Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Werkzaamheden op A1 leiden tot files op sluipwegen

Het staat volgens de VerkeersInformatieDienst al vast op de afrit, met een totale lengte van 4 kilometer. Onder de filerijders zijn veel Duitse toeristen.

De officiële omleidingsroute voert via Utrecht, over de A2, de A12 en de A27. Maar dat is vrij ver om, vandaar dat automobilisten alternatieve routes proberen. De VID ziet ook drukte op de N201 via Vinkeveen en Hilversum. Daar staat nog geen file.

De VerkeersinformatieDienst (VID) verwacht dat de sluiproutes de komende uren verder zullen dichtslibben. De A1 richting Amersfoort is bij Muiderberg tot maandagochtend 05.00 uur dicht voor werkzaamheden.

Nieuwe verkeerssituaties

Na de werkzaamheden moeten weggebruikers op de A1 en de A6 vanuit Amsterdam rekening houden met nieuwe verkeerssituaties, zo waarschuwt Rijkswaterstaat. Geadviseerd wordt om “goed geïnformeerd” op pad te gaan. Weggebruikers kunnen vragen stellen via een speciaal daarvoor gemaakte website met de naam hinderweekend.

Vanaf maandagochtend 1 mei 05.00 uur moet het verkeer op de A1 vanuit Amsterdam richting Almere voortaan links aanhouden (in plaats van rechts). Het verkeer richting Amersfoort moet voortaan rechts aanhouden.

Door: ANP/NU.nl