Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Stadion Caïro zwaarbeveiligd voor pausbezoek

In totaal worden zo’n 25.000 mensen verwacht, maar het stadion was nog half leeg bij aankomst van de paus.

Net als vrijdag, toen de kerkvorst zijn bezoek aan Egypte begon, gelden zware veiligheidsmaatregelen. Op de afgesloten wegen buiten de stad en in het stadion staan duizenden veiligheidstroepen. Bij de ingang van het stadion wordt iedereen uitgebreid gecontroleerd. Veel bezoekers moesten hun mobiele telefoons inleveren. Boven het stadion cirkelen helikopters.

Foto: EPA

Ondanks de enkele lege ringen in het stadion zit de stemming er goed in. Mensen zwaaien met Egyptische vlaggen, terwijl luide muziek door de arena klinkt. „Het bezoek van Franciscus is erg belangrijk, vooral in deze tijd van terreur. Niet alleen voor christenen, maar voor alle Egyptenaren”, zei een bezoeker. Het is volgens haar duidelijk dat de paus vrede wil verspreiden.

Christen

In het Arabische land met een overwegend moslimbevolking is ongeveer 10 procent christen, van wie de meesten kopten zijn. In Egypte wonen ongeveer 270.000 katholieken. Christenen zijn steeds vaker doelwit van aanslagen. Drie weken geleden kwamen meer dan veertig mensen om bij aanslagen op twee koptische kerken in het noorden van het land.