Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

Plasterk ziet uit naar samenwerking met nieuw kabinet Curaçao

Demissionair minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is blij dat de verkiezingen op Curaçao ordelijk zijn verlopen. Hij zegt dat hij uitkijkt naar een “constructieve samenwerking met het nieuwe kabinet.”

Curaçao ging gisteren naar de stembus. De liberale PAR won de verkiezingen, de MFK van de van corruptie veroordeelde oud-premier Gerrit Schotte werd derde.

Vorige maand greep de Rijksministerraad in om de verkiezingen door te laten gaan. De interim-regering onder leiding van de MFK van Schotte wilde die verkiezingen uitstellen, maar de Rijksministerraad stak daar een stokje voor.

Plasterk is tevreden dat de verkiezingen toch zijn gehouden. “Complimenten voor alle betrokkenen die het uitvoerende werk hebben gedaan. In het bijzonder de gouverneur, die door de Rijksministerraad was belast met de verantwoordelijkheid voor het verkiezingsproces. Zij heeft dat uitstekend gedaan.”