Amigoe

gewoon veel RSS nieuws

‘Is het oké om een gebruikte schort cadeau te doen?’

Beste Beatrijs,


Lees verder na de advertentie

Onlangs gaf ik een feestje voor mijn verjaardag. Er was ook een vriendin die ik ken als zuinig. Meestal geeft ze me iets van de Xenos van een paar euro. Dat is prima. Het gaat om het gebaar. Dit jaar kwam ze met een keukenschort van een exclusief merk. Veel duurder dan wat zij normaal spendeert aan een cadeautje. 

Op internet bleek de schort niet te koop, wat mij doet vermoeden dat dit een ouder type is. Verder zaten er twee vlekken in. Ik denk dat zij deze schort ofwel in een tweedehandswinkel heeft gekocht, ofwel uit haar eigen kast opgediept. Het is een leuke schort en na een wasbeurt ook weer schoon, toch geeft het mij een vreemd gevoel. Is het oké om mij een tweedehands schort cadeau te geven voor mijn verjaardag?

U kunt een cadeau beter nemen op face value: ofwel u vindt het leuk ofwel u vindt het niks

Tweedehands cadeautje


Beste Tweedehands cadeautje,


In het algemeen is het onverstandig om naspeuringen te doen naar de herkomst van een cadeautje (uitzoeken op internet waar het ding precies vandaan komt, hoe recent het is, hoeveel het gekost heeft), omdat u daarbij voor allerlei onaangename verrassingen kunt komen te staan. 

U kunt een cadeau beter nemen op face value: ofwel u vindt het leuk en u neemt het in gebruik, ook al moet het eerst de was in. Ofwel u vindt het niks, ook al komt het nieuw uit een dure winkel, en dan gooit u het weg of u geeft het aan iemand anders. Zoals u zelf al schrijft: ‘Het gaat om het gebaar’. Houd vast aan uw eigen relativering, dat bespaart u een boel kopzorg.


Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.